Volgende afspraak
vrijdag 23 augustus om 19u

Schrijf je hier in

Op vrijdagavond 23/8/2019 gaat onze volgende LBF door op Latem Kermis (Oude Brouwerij). Het doel is om daar in een gezellig samenzijn het woord te geven aan een aantal leden over ondernemen, elk in de eigen sector. Over successen, valkuilen, de obstakels, maar ook over passie en doorzettingsvermogen !

Ondernemen is niet meer wat het altijd is geweest. Er komen veel veranderingen op ons af. We gaan ervan uit dat dit een goede zaak is, maar is dat wel zo? Toch is het vooral belangrijk om goed te focussen en duidelijk te kiezen voor een duidelijk initiatief, met aandacht voor creativiteit. Gaan we naar veel kleinere ondernemingen die zich elk specialiseren, met een zeer gerichte aanpak per klant? En hoe zit dat dan met de privacy-relatie met de klant? Welke gegevens gebruik je en mag je nog gebruiken? En hoe bouw je een zaak verder uit? Wanneer stopt de passie en lonkt de samenwerking of overname door een grotere concurrent?

Op 23/8/2019 komen 4 Latemse onderneemsters samen om ons tips en suggesties te geven over hoe je vandaag en morgen best de zaken uitbouwt. Anders, beter, verder. 

De 4 dames die erbij zullen zijn: Margot Van Melle (Vesta Vastgoed), Kristin Cabanier (Zaakvoerder & interieurarchitect KID chen Concept), Nathalie Steenhault (www.stonewood.be ), en Katrien Van de Sijpe (www.vandesijpe-vancauter.be).

Interviewer is Bart Vandesompele.

Afspraak in de Oude Brouwerij op het Dorp in Latem vanaf 19u. Breng gerust uw partner mee. U mag ook uitzonderlijk een zakenrelatie of collega ondernemer(ster) laten meegenieten van de Laethem Business Friends.

Max. aantal deelnemers is 90 pp, aarzel dus niet en schrijf u vandaag nog in. 

Diner: € 45 (leden) || € 50 (niet-leden)
met aperitief, wijnen, diner, koffie en dessert.
De catering wordt verzorgd door www.brochette.be

Zonder diner: € 10 (leden) || € 15 (niet-leden

Programma
19u00: Ontvangst
19u30: Panelgesprek
20u00: Diner

The place to be: Brouwerij schuur.

Schrijf je hier in


Kalender 2019

4 oktober - 18u | Café - FC Latem

8 november - 19u | Borabeau - spreker Miek van Dooren

15 december - 10u30 | Raadszaal - Cultuurcafé

logo Laethem Business Friends
Wie zijn we? 

Kleine groep ondernemers die over alle bestaande netwerken heen, zakenmensen uit onze gemeente willen samenbrengen. Uit eigen ervaring hebben we vastgesteld dat we elkaar iets te weinig kennen en dat we daarom kansen missen om op lokaal vlak samen te werken. Onbekend is immers onbemind. Laethem Business Friends is een ontmoetingsplaats voor de zelfstandige Latemse ondernemer. Als gevestigde waarde of als startende middenstander, het is soms lastig er alleen voor te staan. Met een goed (lokaal) netwerk heb je ook alvast een streepje voor!
Local is sexy? 

Jazeker! Wat ons bindt is de regio waar we gevestigd zijn. Laethem Business Friends is een initiatief dat alle zakenmensen uit Deurle en Latem regelmatig wil verzamelen rond een bepaald thema, of gewoon voor een glas en een hapje. Het doel is om elkaar te leren kennen en samen zaken te doen. “Samen” zakendoen loont, en als het even kan met mensen vlakbij, uit de eigen regio of de eigen gemeente. Daarom richten wij ons in eerste instantie op ondernemers die werken vanuit Deurle of Latem. Doel is elkaar te ondersteunen, de lokale economie te promoten en er samen beter van te worden. Samen slimmer ondernemen.    

Waarom doen we dit? 

Het belang van een goed en open netwerk kan moeilijk onderschat worden. Mensen kennen mensen, en het zijn mensen die binnen organisaties zaken met elkaar doen. Iedereen is welkom. Elkaar leren kennen is daarbij de boodschap, los van de noodzakelijke (technische, juridische, sales,…) ondersteuning die andere organisaties geven zoals Unizo en Voka. Laethem Business Friends wil mensen samenbrengen, verenigen en het ontspannen houden. Man, vrouw, jong, iets ouder, we netwerken allemaal om meer informatie, steun en medewerking te verkrijgen. De return onder de vorm van informatie, steun en medewerking manifesteert zich niet noodzakelijk onmiddellijk. Daarom willen we dit initiatief ook zien als een "blijver", als een investering  in de langere termijn. Wie wil kan de meerwaarde halen uit het geheel.
Iedereen welkom ! 

Laethem Business Friends is een open netwerk waar iedereen welkom is. Elke maand komen we samen om ideeën en concrete projecten uit te wisselen. Ondernemen is immers “zien wat iedereen ziet en daarmee iets doen, wat niemand anders doet”. Eénmaal succesvol als ondernemer, is het tijd om zelf onontdekt talent te ondersteunen. Wie actief wil meewerken aan het succes en de ambitie van iemand anders groeit zèlf persoonlijk en op professioneel vlak. Nieuwe ideeën ontstaan door creativiteit en innovatie, simpelweg door je business met anderen te bespreken. Netwerken betekent immers “groeien”. We weten als ondernemer allemaal dat de enige constante is dat alles steeds verandert ! Het bespreekbaar maken in een netwerk van mensen die elkaar kennen en vertrouwen is als een grote stap voorwaarts. Ons initiatief zal maar zo sterk zijn als de eigen inbreng van de aanwezigen of geïnteresseerden.
Share buttons